Jeesuksen tulo näkyvällä vai näkymättömällä tavalla?

Tuleeko Jeesus niin että kaikki näkevät Herran paluun?


Raamattu opettaa että Jeesus tulee niin kuin "varas yöllä,"
yllättäen ne jotka harjoittavat syntiä maailman riettaissa viettelyksissä, vääryyden teoissa, ja ovat torjuneet Jumalan Hengen puhuttelun. 

Ilm 3:3; "Muista kuinka kuulit sanan ja otit sen vastaan, tarkkaa sitä ja tee parannus. Ellet ole hereillä, minä tulen niin kuin varas, yllätän Sinut hetkellä jota et aavista."  Ilm 16:15, 1 Tess 5:2-3; "Te tiedätte itse aivan hyvin että Herran päivä tulee niin kuin varas yöllä."  
2 Piet 3:4,10, Jes 56:12, Matt 24:37-39,43.

Jumalan Pyhä Henki on luvattu uuden liiton uskoville Matt 28:20, Hes 36:27, "Minä annan Henkeni teidän sisinpäänne ja ohjaan teidät noudattamaan säädöksiäni, ottamaan varteen minun käskyni ja elämään niiden mukaan."  Hebr 8:9-10. Tämä henki on vaikuttanut jo heti Jeesuksen poismenon jälkeen. Henki on kutsunut ihmistä parannukseen, ja ollut uskovien apuna, opettajana ja lohduttajana. Kun Raamattu puhuu Jeesuksen tulon hetkestä, ei tästä voi olla kysymys.

Raamattu opettaa, että Kristuksen tulo tapahtuu näkyvällä tavalla, ei pelkästään "ymmärryksen silmin." "Sillä niin kuin salama leimahtaa idässä ja valaisee taivaan länteen asti, niin on oleva Ihmisen Pojan tulo;" Matt 24:2, 1 Kor 15:52; "Yhtäkkiä silmänräpäyksessä, viimeisen pasuunan soidessa, pasuuna soi, ja kuolleet herätetään katoamattomina ja me muut muutumme."  Salaman valon nopeus on 300 000 km/sek. Yhden sekunnin aikana salama ehtisi 7 kertaa maapallon ympäri. 

"Silloin taivaalle ilmestyy Ihmisen Pojan merkki. Kaikki maan sukukunnat puhkeavat valituksiin kun näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suuressa voimassa ja kirkkaudessaan;" 
Matt 24:30-31, 25:31, 26:64; "Jeesus vastasi, vastedes te saatte nähdä Ihmisen Pojan istuvan Voiman oikealla puolella, ja tulevan taivaan pilvien päällä;" Mark 14:62, 1 Tess 4:16; "Itse Herra laskeutuu taivaasta ylienkelin käskyhuudon kuuluessa ja Jumalan pasuunan kaikuessa, ja ensin nousevat ylös ne jotka ovat kuolleet Kristukseen uskovina." 2 Tess 1:7. "Katso Hän tulee pilvissä! Kaikki ihmiset näkevät Hänet, nekin jotka Hänet lävistivät, ja Hänen tullessaan vaikeroivat kaikki maailman kansat. Näin on käyvä. Aamen;" Ilm 1:7.  
Kun Jeesus nousi taivaaseen silminnäkijöiden katsellessa, annettiin heille lupaus Jeesuksen paluusta nähtävällä tavalla. "Tämä Jeesus tulee kerran takaisin samalla tavoin kuin näitte Hänen taivaasen menevän;" Apt 1:9-11. Kukaan jumalaton ei voi sitä kestää; Ilm 6:15-17.

Kreikan kielen "paruusias" merkitsee tuloa, tulemusta sekä läsnäoloa. Asiayhteys ratkaisee sanan merkityksen kreikankielessä. Raamatusta voimme todeta ettei paruusias sovi tarkoittamaan Jeesuksen paluuta ja tuloa näkymättömällä tavalla; Mark 13:36. Kreikan "erkhomai" vastaa yksiselitteisesti sanaa "tulla," sitä on käytetty monissa muissa Jeesuksen tulemusta tarkoitavissa Raamatunkohdissa. Matt 24:30; "Silloin taivaalle ilmestyy Ihmisen Pojan merkki. Kaikki maan sukukunnat puhkeavat valituksiin, kun näkevät Ihmisen Pojan tulevan suuressa voimassa ja kirkkaudessaan." 26:64, Luuk 21:27, Joh 14:3,  22:7,12,20, Mark 13:26. Paruusia sanaa käytettiin vanhoissa kreikkalaisissa kirjoituksissa tarkoittamaan hallitsijan vierailulle tuloa. Näin Jeesuskin vertasi tulemuksestaan.

Jeesus tulee sitten kun aika on kypsä Herran paluulle. Hän antaa jokaiselle tekojensa mukaan onko ihminen uskossa syntinsä pois hylännyt vai synnissä synnille kääntymätön.   

Usko muuttuu näkemiseksi; "Minä menen valmistamaan teille sijaa, mutta tulen sitten takaisin, ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minäkin olen;" Joh 14:1-3, 1 Joh 3:2.

Herran päivä on arvokas päivä. Kaikki Jumalan omat saavat palkkansa.


Jari Laurila
3.2.2024