Kolmen enkelin sanomat?


Kolmen enkelin sanomat?  Ilm 14:6-13.



Mitä tarkoittavat Ilmestyskirjan kolme enkeliä joilla on sanoma ?
Ilm 14:6-13;


1.       Ensimmäinen enkeli;  (jakeet 6-7)
-          Ensimmäinen enkeli ryhtyy julistamaan evankeliumin sanomaa koko maailmalle. On tulkittu että tämä aikajakso olisi alkanut hengellisen keskiajan jälkeen Jeesus-adventti-missio herätyksessä uskonpuhdistuksen myötä. Kirjapainotaito toi Raamatun kansalle ja syntyi hengellistä herätystä. Jeesusta julistettiin ja Jeesuksen tulo II adventti tuli mission toiminta-ajatukseksi.
-          Jumalalle ja Jeesukselle Kristukselle kunnia!  Herra Jeesus Kristus pelastaa!
 (Hebr 8:1-2, Joh 14:6, 5:24.) 
-          Ensimmäisen enkelin sanomaa julistavat useat hengelliset maailmanlaajuiset kirkot ja hengelliset yhdistykset.

2.        Toinen enkeli;  (jae 8)
-          Toinen enkeli julistaa kaatunutta ja langennutta babylonia.  Babylon on Raamatussa synnillisen elämänvieton vertauskuva silloin kun kysymyksessä on yleinen vallitseva asiantila. Baabel oli muinainen kaupunki jossa kaikki synnin paheet olivat vallalla. Baabel kukistui.
    ”Babylon” josta on kyse ajan lopulla ei kukistu kokonaan kuitenkaan vielä tässä vaiheessa.  Langennut babylon on.
-          Toinen enkeli julistaa kuitenkin voittoa babylonista. Voitto on hengellinen, saatanan valta näennäinen. Lopullinen voitto saavutetaan kun Jeesus tulee. 
Jumala haluaa sieluja pois babylonista;
-          ”Minä kuulin taivaasta toisenkin äänen joka sanoi:  Lähtekää pois, jättäkää hänet te jotka olette minun kansaani että ette joutuisi ottamaan osaa hänen synteihin ettekä jäisi alttiiksi niille vitsauksille jolla häntä lyödään;”  Ilm 18:4.

3.       Kolmas enkeli; (jakeet 9-13) 
-          Kolmas enkeli varoittaa pedon merkistä. (Ilm 13 luku)  Langennut maailma haluaa Kristukselle kuuluvaa arvovaltaa ja kunnioitusta eikä Jumalan moraalisiveyslaki ole sille pyhä. Pedon merkin ”peto” julistaa itse. Vain peto itse julistaa -on julistanut oman merkkinsä. (Ilm 14:12) Petovallat tahtovat houkutella pois alkuperäisestä Raamatun totuudesta.  (1 Joh 5) Jokaisella maailmanvallalla on oma brandynsä ja keulakuvansa.  
Kolmannen enkelin sanoma varoittaa pedon merkistä.

Jumalan moraalisiveyslaki opettaa synnin maailman loppuun asti. (Mal 3:19-24, 5 Moos 5:1-2, Room 3:20)

"Jos te rakastatte minua te pidätte minun käskyni;" Joh 14:15. (16-17)
> 1 Joh 2:1-6 (15-17)

Kolmen enkelin sanomat ovat Raamatun sanaa ja kolmen enkelin asialla onkin erilaisia monia piirejä Jeesusta rakastavasta kristikunnasta.

”Jeesus sanoi: Minä olen maailman valo. Se joka seuraa minua ei kulje pimeässä vaan hänellä on elämän valo;”  Joh 8:12. (12-19)

Ø  Room 8 luku.

Kristukseen uskovat elävät Jeesusta rakastaen.  Jeesukseen Kristukseen uskovat voittavat! Aamen.  (Ilm 19:9-10)



Jari Laurila
                   22.5.2023








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti