Peto ja pedon merkki?


Petovalta ja pedon merkki? Ilm 13 luku.;
Ilmestyskirjan 13 ja 14 luvun mukaan symbolinen petovalta olisi olemassa?
Petovalta tahtoisi itselleen kunnioitusta?

Raamatun pelastusopin historiassa on aina ollut kyse;
1. Jeesuksen Kristuksen arvovallasta (Apt 4:12, Room 10:12-13, Ilm 1:7, 1 Piet 5:4)
2. Jumalan pyhän moraalisiveyslain ns. 10-käskyn lain arvovallasta (5 Moos 5:1-22, Mal 3:19-24)
3. Jumalan omaksi erottumisesta (Hebr 12:14, Ilm 18:4, Joh 17:15)
-Jumala erottaa maailmasta ja maailman vaikuttimista ja valloista. (1 Joh 2:15-17, Room 12:1-3)
”Tässä kysytään pyhiltä kestävyyttä, niiltä jotka noudattavat Jumalan käskyjä ja uskovat Jeesukseen;” Ilm 14:12. Raamatun kanta ja sanoma on selvä mitkä ovat viimeisien aikojen ”pyhän ihmisen" vaatimukset.

”Lohikäärmeen raivo yltyi ja se lähti sotimaan naisen muita lapsia vastaan, niitä jotka ovat uskollisia Jumalan käskyille ja Jeesuksen todistukselle;” Ilm 12:17; "Nainen" on seurakunnan vertauskuva. 
”Lohikäärme” on itse saatana. Se tietää että sillä on vähän aikaa; Ilm 12:12. 
”Tavoitelkaa rauhaa kaikkien kanssa ja pyrkikää pyhitykseen, sillä ilman sitä kukaan ei ole näkevä Herraa;” Hebr 12:14, (1 Kor 10:32-33) (Matt 7:20-23)
Pyhitys Kristukselle ei merkitse eristäytymistä, vaan pyhityksen merkitys on että ihminen elää kaikissa toimissaan huomioiden että on Jumalan pyhien arvojen kanssa sovussa.

Sivistysmaissa valtioiden lainsäädännöt pyrkivät noudattamaan oikeudenmukaisen eettisen moraalin arvoja, ja kansalaisten yhdenvertaisuutta lain suhteen ihmisryhmiä sortamatta.
Kansainvälisiä ihmisoikeus-sopimuksia on säädetty vuosikymmenien ajan. Lait suojelevat kansalaisia ja turvaavat oikeuksia tasapuolisesti ja integriteettiä loukkaamatta. Riippumattomat tuomioistuimet. Korkea oikeustiede. Parlamentarismi.
Oikeusvaltioperiaate Suomessa tarkoittaa että on demokratia, valtiosääntö, kansalaisoikeudet, riippumattomat puolueettomat tuomioistuimet ja että on ns. laillisuusperiaate että kaikki viranomaistoiminta on laissa asetettu ja että kaikella viranomaistoiminnalla on oltava aina laillinen peruste perustelu.
Lait suojelevat riistämiseltä. Kristityllä ei ole hankaluuksia oikeusvaltion lainsäädäntöjen suhteen.
>Etiikan moraalin lojaalin oikeudenmukaisen tasa-arvon ja laillisen juridisen ajattelutavan- lähimmäisrakkaan moraalietiikan periaatteiden mukaan eläviä ihmisryhmiä ei voida oikeusvaltioissa tietenkään syrjiä koskaan eikä pitää syyllisinä.
>Terve oikeustaju vallitsee ja jättää omantunnon asiat aina kansalaisten omantunnon yksilöllisiksi asioiksi.
Omantunnon asioita ei voikaan koskaan pakottaa.

Lähimmäisrakkaus on vallitseva Kristus-mission evankeliumin arvo; Mark 12:30-31. Heikommista huolehtiminen aina. (Jaak 1:27)
Uskovaiset ihmiset jos Jumalan Hengestä kiinni pitävät ovat "kunnollisia kansalaisia," vastuuntuntoisia kansalaisia ja eivät tee rikoksia.

Ilmestyskirjan ”peto” ei ole kukaan yksityinen henkilö!
Kukaan ei synny pedoksi valmiiksi tuomittuna. Armonaika koskee tasapuolisesti kaikkia ihmisiä. Peto merkitsee maailmanvaltoja. Peto tahtoo itselleen Jumalalle ja Kristukselle kuuluvaa arvovaltaa. Tästä on kysymys ”pedon merkissä” >Jumalan moraalisiveyslain ja Kristuksen arvovallasta. Mistään muusta ei ole koskaan ollutkaan kysymys maailmanhistoriassa. >Jumalan tahdosta vastakohtana ihmisten omat synnilliset vaikuttimet.
Ilm 13-14 luvut.

Petovallan toiminnassa on ollut kyse vähintään kahden maailmanvallan yhteisestä toiminnasta.
Jeesuksen Kristuksen ja synnin opettavan moraalilain arvovallan ja kunnian korvaamisesta jollakin muulla arvolla on seuraus petovallan toiminnasta.

Ilm 13:16-17; Raamattu käyttää "ostamisesta" vertauskuvallista tarkoitusta;
"Ostaa ja myydä" merkitsee vertauskuvallisesti Jeesuksen arvovallan murentumista omantunnon asioissa kun maailman arvot johtavat poispäin Kristuksen pyhyyden ja rakkauden kauniista arvoista.
"Ostaa ja myydä" on vertauskuvallinen ilmaisu ja tarkoittaa omantunnon asioiden ottamista käytäntöön maailmanvaltojen arvoina -omantunnon asioita.
Kyse ei ole kaupankäynnistä kirjaimellisesti suoritteen ja vastikkeen eli rahan käytön merkityksestä. "Ostaminen ja myyminen" on siis hengellistä tai uskonnollista "kaupankäyntiä" jossa ei rahaa käytetä -ei maallista kaupankäyntiä.
Ostaako Jeesukselta -ei ole välikäsiä; Ilm 3:18, vai ostaako "Babylonin kauppiailta;" Ilm 18:23.
Raamatun alkukielen sana Ilm 13:16-17 "ostaa" on torikaupanteosta ja orjakaupasta alkuisin, verbillä on paljon symbolista merkitystä Raamatussa. Esim. mies joka "osti pellon;" Matt 13:44-46, Neitsyet jotka ostivat "öljyä;" Matt 25:9-10, " osta minulta tulessa puhdistettua kultaa;" Ilm 3:18, Kristukseen uskovat ovat "ostettu," "ostettu vapaaksi." Symbolinen vertauskuvallinen merkitys "ostaa" verbillä on useissa Raamatun vertauskuvissa.
Ilm 13:16; alku-kreikankielen "poiei" on suomennettu; "pakottaa," poiein merkitys asiayhteydessä on; "tekee," eli "aiheuttaa, saa aikaan jotakin." Historiassa on ollut kyse myös pakottamisesta.

Petovalta sai koko maailman viettämään sunnuntaita viikon ensimmäistä päivää ja lakkautti sapatin viikon seitsemännen päivän. Petovalta käytti myös pakkokeinoja sunnuntai vaatimuksessa. Alkuseurakunta lakkasi petovallan toimesta olemasta. Vuosisatojen varsilla on ollut hurskaita ihmisiä joilla ei ole tietoa lepopäivän vaihdoksesta -kaikesta asiaan liittyvästä, näiden omatunto on Jumalan edessä on ollut puhdas pyhäpäivänsä vietossa.
"Pedon merkin" ottamiseen ihminen ei syyllisty ellei ajattele itse niin tekevänsä että on ottanut "pedon merkin." Petovaltaa ei ole toiminnassa, kun maailmanvallat eivät tee sellaista tekoja.
Apostoli Paavali puhui pian alkavasta ajasta. Alkuseurakunnasta osa luopui alkuperäisestä uskosta;
2 Tess 2:3-12. Roomalaiset hävittivätkin pian Jerusalemin 70 jkr. ja "uskonnollinen pimeä keskiaika" kesti 100 luvulta aina 1500-1800 luvuille saakka.
Sapatin viettäminen koki vastustusta 100 luvulla juutalaisvastaisuuden vuoksi. Sitten keisari Konstantinus Suuri lakkautti sapatin 6.3.321 kun kansa vietti kahta lepopäivää; sapattia ja auringon sunday päivää. Keisarin valtakunnassa oli kuusi työpäivää. Keskiajan kirkko oli siihen aikaan keisarin kanssa yhtä päätöksissä.
Suomessa kalenterimuutos viikon seitsemännen päivän muuttamisesta viikon ensimmäiselle päivälle sunnuntaille astui voimaan 1.1.1973.

Voimallinen Jeesus missio ja puhtaan evankeliumin vaikuttimet syntyivät uskonpuhdistuksen ja kirjapainotaidon myötä 1400-1800 luvuilla. Raamattu saatiin kansalle. Raamatun tutkimisen Jeesus adventti-into synnytti hengellisiä liikkeitä.
Jumalan omia vilpittömiä, rehellisiä ja vakavissaan uskossaan olevia ihmisiä on yksilöinä Raamattua lukevissa erilaisissa protestanttisissa ja katolisissa piireissä. Jeesus Kristus tunnistaa itse omansa. Jeesus Kristus itse tuntee omansa ja pyhittää uskossa; Luuk 12:22-59, Joh 10:27-30.
”Pedon merkin” julistaa -on julistanut aina peto itse!
Petovaltaa ei ole toiminnassa, kun maailmanvallat eivät tee sellaista tekoja. Petovalta on toiminut historiassa.
Pedon merkkiä ei mikään muu taho voi koskaan julistaa kuin se joka tekee sellaisia tekoja! Hengellinen uskovainen valvoo ja tarkkailee ajan merkkejä; Matt 24:29-51.

Raamattu varoittaa luopumasta Jumalan käskyistä, Jeesuksen rakkaudesta ja uskosta; Ilm 15-18 luvut, Ilm 20:4-6, 13-15, Apt 4:19, 5:29.
Profeetta Danielin on tulkittu puhuneen Dan 7 luvussa ajasta ennen Ylipapin tuloa. (Hebr 10 luku)
Kristuksen nimissä toimiva petovalta tunnustaa uskoa ja armoa, mutta kieltää Jumalan lain ja pyhityksen eli kieltää krisinuskon kantavat peruspilarit elämällä synnissä. Jumala ei ole koskaan myöntänyt lupaa synnin tekoon.
Maailmanvalloilla on brandynsä ja keulakuvansa. Ihminen voi tarkkailla koska luovutaan rakkauden vaikuttimista. Rakkaus on kristinuskon tunnusmerkki. (Ef 3:16-20, 1 Joh 3:11-17, 4:16, Matt 24:12, Gal 5:22, 1 Joh 4:14-21)
Kunnia kuuluu aina Jeesukselle Kristukselle; Ef 2:7-9; "Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon, Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan pelastus on Jumalan lahja."
"Mutta laista ei häviä piirtoakaan, ennemmin katoavat taivas ja maa;" Luuk 16:17. Sen ajan kirjoituksessa oli pilkkuja ja piirtoja. Yksikään sellainen ei häviä laista: 2 Moos 20:1-17, Jaak 2:8-13, Matt 5:17-18, 1 Joh 5:1-5; "Lain tehtävänä on opettaa kirjaimilla mitä synti on;" Room 3:20.

Jeesus Kristus tuli maailmaan maailman syntien vuoksi että jokainen joka Häneen uskoo saisi ikuisen elämän; Joh 3:16, 2 Piet 2:4,9-10.
”Joka tunnustaa minut ihmisten edessä, sen minäkin tunnustan Isäni edessä taivaassa;” Matt 10:32, (33-42)
Sydämen kääntymys Jeesuksessa Kristuksessa, syntien hylkääminen merkitsee uskoa Herrassa Jeesuksessa. Maailmassa on monenlaisia sekalaisia arvoja; Matt 15:8-9,13,19-20.
> Toinen varoitus pedon merkistä annetaan; Ilm 14:9-11.
Jumala on rakkaus. Jos ei ole rakkautta, on jotakin muuta vaikutinta aina kuin aitoa hengellistä kristinuskoa. -Mitä jollakin muulla kuin rakkaudella olisi merkitystä kristinuskossa?
"-Joka ei rakasta, ei ole oppinut tuntemaan Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus;" 1 Joh 4:8.
Jeesuksen rakkaus pyhittää ihmisen. Maailman synnit kadottavat ihmisen. Aamen. (1 Joh 4:1-6)

Jari Laurila
18.5.2023


.



"Ostaminen ja myyminen" Raamatun vertauskuvana;
Sananl. 23:23
OSTA totuutta, älä MYY, OSTA viisautta, kuria ja ymmärrystä.

Jes. 55:1
Kuulkaa, kaikki janoavaiset, tulkaa veden ääreen. Tekin, joilla ei ole rahaa, tulkaa, OSTAKAA ja syökää; tulkaa, OSTAKAA ilman rahatta, ilman hinnatta viiniä ja maitoa.

Naah.3
4 Kaikki tämä porton suuren haureuden tähden, tuon ihanan sulottaren, ovelan velhottaren, joka MYI kansakunnat haureudellaan, sukukunnat velhouksillansa.

Hes.28
14 Sinä olit kerubi, laajalti suojaavainen, ja minä asetin sinut pyhälle vuorelle; sinä olit jumal'olento ja käyskentelit säihkyväin kivien keskellä.
15 Nuhteeton sinä olit vaellukseltasi siitä päivästä, jona sinut luotiin, siihen saakka, kunnes sinussa löydettiin vääryys.
16 Suuressa KAUPANKÄYNNISSÄSI tuli sydämesi täyteen väkivaltaa, ja sinä teit syntiä. Niin minä karkoitin sinut häväistynä Jumalan vuorelta ja hävitin sinut, suojaava kerubi, pois säihkyväin kivien keskeltä.

Matt.25
9 Mutta ymmärtäväiset (neitsyet) vastasivat ja sanoivat: 'EMME VOI, se ei riitä meille ja teille. Menkää ennemmin MYYJÄIN luo OSTAMAAN itsellenne.'
10 Mutta heidän lähdettyään OSTAMAAN ylkä tuli; ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin.

Room. 7:14
Sillä me tiedämme, että laki on hengellinen, mutta minä olen lihallinen, MYYTY synnin alaisuuteen.

1. Kor. 7:23
Te olette kalliisti OSTETUT; älkää olko IHMISTEN orjia.

2. Piet. 2:1
Mutta myös VALHEPROFEETTOJA oli kansan seassa, niinkuin teidänkin keskuudessanne on oleva valheenopettajia, jotka salaa kuljettavat sisään turmiollisia harhaoppeja, KIELTÄVÄTPÄ HERRANKIN, joka on heidät OSTANUT, ja tuottavat itselleen äkillisen perikadon.

Ilm. 5:9
ja he veisasivat uutta virttä, sanoen: "Sinä olet ARVOLLINEN ottamaan kirjan ja avaamaan sen sinetit, sillä sinä olet tullut teurastetuksi ja olet VERELLÄSI OSTANUT Jumalalle ihmiset kaikista sukukunnista ja kielistä ja kansoista ja kansanheimoista

Ilm. 14:3,4
Ja he veisasivat uutta virttä valtaistuimen edessä ja neljän olennon ja vanhinten edessä; eikä kukaan voinut oppia sitä virttä, paitsi ne sata neljäkymmentä neljä tuhatta, jotka ovat OSTETUT maasta.
Nämä ovat ne, jotka eivät ole saastuttaneet itseään NAISTEN kanssa; sillä he ovat niinkuin neitsyet. Nämä ovat ne, jotka SEURAAVAT KARITSAA, mihin ikinä hän menee. Nämä ovat OSTETUT ihmisistä esikoiseksi Jumalalle ja Karitsalle,

Ilm.13: 15-17
"Ja sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin.
Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,
ETTEI KUKAAN MUU VOISI OSTAA EIKÄ MYYDÄ kuin se, jossa on MERKKI: PEDON NIMI tai sen nimen luku.

Ilm.18
23 ei loista sinussa enää lampun valo; ei kuulla sinussa enää huutoa yljälle eikä huutoa morsiamelle; sillä SINUN KAUPPIAASI olivat maan mahtavia, ja sinun velhoutesi villitsi kaikki kansat

Ilm.3
14 Ja Laodikean seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo Amen, se uskollinen ja totinen todistaja, Jumalan luomakunnan alku:
18 Minä neuvon sinua OSTAMAAN MINULTA (=JEESUS) kultaa, tulessa puhdistettua, että rikastuisit, ja valkeat vaatteet, että niihin pukeutuisit eikä alastomuutesi häpeä näkyisi, ja SILMÄVOIDETTA (=Pyhä Henki) voidellaksesi silmäsi, että näkisit.
 Sananl. 23:23 OSTA totuutta, älä MYY, OSTA viisautta, kuria ja ymmärrystä. Jes. 55:1 Kuulkaa, kaikki janoavaiset, tulkaa veden ääreen. Tekin, joilla ei ole rahaa, tulkaa, OSTAKAA ja syökää; tulkaa, OSTAKAA ilman rahatta, ilman hinnatta viiniä ja maitoa. Naah.3 4 Kaikki tämä porton suuren haureuden tähden, tuon ihanan sulottaren, ovelan velhottaren, joka MYI kansakunnat haureudellaan, sukukunnat velhouksillansa. Hes.28 14 Sinä olit kerubi, laajalti suojaavainen, ja minä asetin sinut pyhälle vuorelle; sinä olit jumal'olento ja käyskentelit säihkyväin kivien keskellä. 15 Nuhteeton sinä olit vaellukseltasi siitä päivästä, jona sinut luotiin, siihen saakka, kunnes sinussa löydettiin vääryys. 16 Suuressa KAUPANKÄYNNISSÄSI tuli sydämesi täyteen väkivaltaa, ja sinä teit syntiä. Niin minä karkoitin sinut häväistynä Jumalan vuorelta ja hävitin sinut, suojaava kerubi, pois säihkyväin kivien keskeltä. Matt.25 9 Mutta ymmärtäväiset (neitsyet) vastasivat ja sanoivat: 'EMME VOI, se ei riitä meille ja teille. Menkää ennemmin MYYJÄIN luo OSTAMAAN itsellenne.' 10 Mutta heidän lähdettyään OSTAMAAN ylkä tuli; ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin. Room. 7:14 Sillä me tiedämme, että laki on hengellinen, mutta minä olen lihallinen, MYYTY synnin alaisuuteen. 1. Kor. 7:23 Te olette kalliisti OSTETUT; älkää olko IHMISTEN orjia. 2. Piet. 2:1 Mutta myös VALHEPROFEETTOJA oli kansan seassa, niinkuin teidänkin keskuudessanne on oleva valheenopettajia, jotka salaa kuljettavat sisään turmiollisia harhaoppeja, KIELTÄVÄTPÄ HERRANKIN, joka on heidät OSTANUT, ja tuottavat itselleen äkillisen perikadon. Ilm. 5:9 ja he veisasivat uutta virttä, sanoen: "Sinä olet ARVOLLINEN ottamaan kirjan ja avaamaan sen sinetit, sillä sinä olet tullut teurastetuksi ja olet VERELLÄSI OSTANUT Jumalalle ihmiset kaikista sukukunnista ja kielistä ja kansoista ja kansanheimoista Ilm. 14:3,4 Ja he veisasivat uutta virttä valtaistuimen edessä ja neljän olennon ja vanhinten edessä; eikä kukaan voinut oppia sitä virttä, paitsi ne sata neljäkymmentä neljä tuhatta, jotka ovat OSTETUT maasta. Nämä ovat ne, jotka eivät ole saastuttaneet itseään NAISTEN kanssa; sillä he ovat niinkuin neitsyet. Nämä ovat ne, jotka SEURAAVAT KARITSAA, mihin ikinä hän menee. Nämä ovat OSTETUT ihmisistä esikoiseksi Jumalalle ja Karitsalle, Ilm.13: 15-17 "Ja sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin. Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa, ETTEI KUKAAN MUU VOISI OSTAA EIKÄ MYYDÄ kuin se, jossa on MERKKI: PEDON NIMI tai sen nimen luku. Ilm.18 23 ei loista sinussa enää lampun valo; ei kuulla sinussa enää huutoa yljälle eikä huutoa morsiamelle; sillä SINUN KAUPPIAASI olivat maan mahtavia, ja sinun velhoutesi villitsi kaikki kansat Ilm.3 14 Ja Laodikean seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo Amen, se uskollinen ja totinen todistaja, Jumalan luomakunnan alku: 18 Minä neuvon sinua OSTAMAAN MINULTA (=JEESUS) kultaa, tulessa puhdistettua, että rikastuisit, ja valkeat vaatteet, että niihin pukeutuisit eikä alastomuutesi häpeä näkyisi, ja SILMÄVOIDETTA (=Pyhä Henki) voidellaksesi silmäsi, että näkisit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti