Vapahtajamme Jeesus - puolustajamme tuomiolla. Vanhurskaus Jeesuksessa.


Vapahtajamme- puolustajamme Jeesus Kristus.

Vanhurskaus Herrassa Jeesuksessa.


Ihminen on aina langenneessa tilassa ilman Jeesusta Kristusta.


Vain Jeesus Kristus voi pelastaa synnistä; Matt 1:21, Apt 4:12; ”Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän. Ei muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaan kannen alla.”


Lahjavanhuskaus luetaan ihmisen hyväksi silloin kun ihminen ottaa Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen elinikäiseksi oppaaksi henkilökohtaisessa uskossa.


Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän
oli täynnä armoa ja totuutta. (Joh 1:14,18)
Jokainen tarvitsee Jeesuksen Kristusta puolustajaksi; ”Rakkaat lapset! Kirjoitan tämän teille, jotta ette tekisi syntiä. Jos joku kuitenkin syntiä tekee, meillä on Isän luona puolustaja, joka on vanhurskas: Jeesus Kristus;” 1 Joh 2:1.


Ihmisen oma tahto yhtyy rakkaudessa Jumalan tahtoon.  Jumala on kaiken rakkauden lähde; 1 Joh 4:8; ”Jumala on rakkaus. Joka ei rakasta ei ole oppinut tuntemaan Jumalaa.” Jeesus auttaa pelastukseen uskon pyhityksessä kun ihminen uskoo evankeliumin, ja Pyhä Henki pyhittää ihmisen; 2 Tess 2:13-17. (1 Piet 5:10)

Jumala on yksi, ja yksi on välittäjä Jumalan ja ihmisen välillä, ihminen Jeesus Kristus:” 1 Tim 2:5. (Hebr 8:1-2, 10, 2:17-18, 4:14-16.

Jumala itse kutsuu ihmistä. Ihminen vastaa Jumalan Pyhän Hengen puhutteluun aina jotakin; Hebr 3:7-8; ”Sen tähden, niin kuin Pyhä Henki sanoo: ”-Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne.” Room 3:16, Ilm 22:17. (1 Piet 1:13-25, 2 Piet 3:9) ”Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen joka uskoo Häneen, saa Hänen voimasta syntinsä anteeksi;” Apt 10:43. (1 Joh 1:9, Room 6:19-23)


Jeesukseen uskovat rakastavat Jumalaa; Matt 22:36-40, Ef 2:8-9, Hebr 12:14, Ilm 14:12 saavat syntinsä anteeksi; Joh 3:16,36.


Tämä Jumalan vanhurskaus tulee uskosta Jeesukseen Kristukseen,ja sen saavan omakseen kaikki jotka uskovat. Kaikki ovat samassa asemassa, sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja vailla Jumalan kirkkautta, mutta saavat hänen armostaan lahjaksi vanhurskauden, koska Jeesus Kristus on lunastanut heidät vapaiksi. Hänet Jumala on asettanut sovitusuhriksi. Hänen verensä tuo sovituksen uskossa vastaanotettavaksi. Näin Jumala on osoittanut vanhurskautensa. Pitkämielisyydessään hän jätti menneen ajan synnit rankaisematta, mutta nyt meidän aikanamme hän osoittaa vanhurskautensa: Hän on itse vanhurskas, ja tekee vanhurskaaksi sen joka uskoo Jeesukseen;” Room 3:22-26.


”Taivaan kirjoihin elämän kirjaan” on tallennettu ihmisen ”uskonelämän tila;” 2 Moos 32:32-33, Ps 69:29, Matt 25:41, Luuk 10:20, Ilm 19:20, 20:15.


Room 5:12-21. 17-19; ”Yhden ihmisen rikkomus aiheutti sen, että kuolema pääsi hallitsemaan tämän yhden vuoksi. Paljon ennemmin tulevat ne jotka saavat omakseen vanhurskauden ylenpalttisen armon ja lahjan, elämään ja hallitsemaan yhden ainoan ansiosta, Jeesuksen Kristuksen. Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita. Laki tuli maailmaan sitä varten että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta synti on tullut suureksi, siellä on armo tullut ylenpalttiseksi. Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.” (Room 5:6-8, Jes 53:5-6, Joh 1:29, 1 Piet 2:24)


Rakkaat ystävät! Kun kerran olemme saaneet tällaiset lupaukset, meidän tulee puhdistautua kaikesta ruumiin ja hengen saastaisuudesta, ja Jumalaa peläten pyhittää elämämme kokonaan Hänelle:” 2 Kor 7:1. (Joh 3:3)


2 Kor 5:17-21; ”Jokainen joka on Kristuksessa on siis uusi luomus. Vanha on kadonnut ja uusi on tullut tilalle. Kaiken on aikaan saanut Jumala, joka Kristuksen välityksellä on tehnyt meidän kanssamme sovinnon ja uskonut meille tämän sovituksen viran. Jumala itse teki Kristuksessa sovinnon maailman kanssa eikä lukenut ihmisille viaksi heidän rikkomuksiaan; meille hän uskoi sovituksen sanan. -Kristukseen joka oli puhdas synnistä, Jumala siirsi kaikki meidän syntimme, jotta me hänessä saisimme Jumalan vanhurskauden.”
Siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon. Onhan kirjoitettu: ”Uskosta vanhurskas saa elää;” Room 1:17. (4:13)


Jari Laurila
8.1.2016

Lisää aiheen läheltä; http://jarinhotelli.blogspot.com/search/label/5