Paratiisin sijainti ja maapallon pysyvyys

Missä oli Eedenin paratiisi ? Tuhoutuuko koko maapallo?


Paratiisi sana johtuu vanhan Persian sanasta “pairidaeza” ja kreikan “paradeisos” joka tarkoittaa aidattua aluetta, puistoa ja puutarhaa. Jumala loi ihmisen elämään paratiisissa välittömässä yhteydessä kanssaan.
Hepr. "pardes" (kork 4:13, Neh 2:8, Srn 2:5)
LXX eli kreikkalainen VT:n käännös kääntää hebr. "Eedenin puutarha" "gan edän"

Paratiisi oli alkuperäinen Jumalan suunnittelema paikka ihmisen elinympäristöksi. Ihmisen ravintona oli kaikki kasvikunnan ravinto.
Paratiisissa oli "hyvän ja pahantiedon puu" sekä "elämän puu." (1 Moos 2:17, 3:22)

Langennut enkeli, Lucifer eli saatana paholainen kuitenkin vietteli ihmisen tekemään Jumalan tahtoa vastaan.
(1 Moos 1-2, Jaak 4:7)

Käärme oli kaunis eläin jolla oli jalat ja joka osasi lentääkin. Saatana vietteli ihmisen laittamalla tämän eläimen puhumaan. Langenneet enkelit ovat vieläkin voimakaita ja niillä on tuhansien vuosien kokemus ihmisen viettelemisestä.
Jos katsot käärmeen nahkaa käärmeen alapuolelta, havaitset että siellä on vielä jalkojen aihiot olemassa nahan kuvioissa aina.
Syntiinlankeemuksen jälkeen Jumala kirosi käärmeen matelemaan maassa. (1 Moos 3:14)

Ensimmäinen lupaus ja profetia Kristuksesta on syntiinlankeemuksen yhteydessä 1 Moos 3:15.
Käärmeen pää murskataan lopullisesti Ilm 20:2,10,14. (Huom. "toinen kuolema" joka on lopullinen ja ikuinen)
Synnin palkka on lopullinen kuolema, ei ikuinen elämä helvetissä. >> Ilm 21:8,  Room 6:23.


Samassa tulijärvessä kaikki paha, eikä niistä jäljelle yhtään mitään. Mal 3:19.

Saatana on sadisti jos sellaisia haetaan - ei Jumala. Maailmassa on niin paljon Jumalaa rakastamattomia ihmisiä juuri tämän vuoksi että jotkut luulevat Jumalan rakkauden perustuvat ikuisen halki loputtomien ikuisuuksien kidutuksen uhkapakkoon.

Jumala on rakkaus- ja rakkaus on aina vapaaehtoista ja vastavuoroista ollakseen rakkautta.

Jumala on luvannut luoda uuden paratiisimaan. (Matt 19:28, 2 Piet 3:13) niille jotka voittavat (Ef 2:7, Fil 3:14, 1 Kor 9:24-25, 2 Tim 2:5, 4:8, 1 Piet 5:4) ja rakastavat Jumalan tahtoa. (Matt 22:37-39

>>> Potentiaalisille voittajille pelastuksen avaimet ovat tässä;  Ilm 14:12, 12:17, Hebr 12:14, 1 Joh 5:3, Matt 7:15-23.

Maa tulee väliaikaisesti “maailmanlopun” jälkeen autioksi ja tyhjäksi 1000 vuoden ajaksi. (Jes 24:1-6, Jer 4:23-27, Ilm 20:1-6)

Missä alkuperäinen paratiisi sijaitsi?
 Raamattu mainitsee (1 Moos 2:8-14) Hiddekelin eli Eufratin ja Tigrisin joet joita kutsutaan Mesopotamian “suureksi kaksoisvirraksi.”
Alkuperäinen Eeden sijaitsi tällä alueella ja oli ehkä varsin laaja alue, vaikka paratiisi olisi ollut Eedenistä pienempi osa.

Paratiisi sijaitsi ilmeisesti jossakin nykyisen Irakin tienoilla missä kaksoisvirran joet lähellä toisiaan.

Ilm 21 luku kertoo uudesta paratiisimaasta joka on voittajien lopullinen asuinsija. Maapallo ei mihinkään katoa. >>>Jes 66:22-23, 25:8, 65:17, Jer 4:27/vkr, Ilm 22:1-5,

Uudessa paratiisimaassakin kasvaa "elämän puu."
>>> Ilm 2:7, Jes 11:6-10


Jari Laurila
http://jarinhotelli.blogspot.com
22.3.2011

Lisää aiheen läheltä:  http://jarinhotelli.blogspot.com/search/label/11




-Ilmajoen kirkkomaa. Uusi kirkko v. 1766 ja uusi kappeli v. 1940.
(Kuva.Jari Laurila:2012)







Muistiinpano; koskien 2 Moos vitsauksia;
"Saksalaisten tutkijoiden mukaan vitsaukset tapahtuivat Niilin suistoalueella Egyptin muinaisessa pääkaupungissa runsaat 3 200 vuotta sitten, jolloin maata hallitsi farao Rameses II. Ajankohdan puolesta puhuu se, että kaupunki tyhjeni äkillisesti juuri tuolloin, eikä sille ole aiemmin tiedetty selitystä.
Saksalaiset tutkijat ovat piirtäneet kuvan alueen ilmaston historiasta luolissa säilyneistä tippukivipylväistä. Niiden radioaktiivisuuden vaihtelu kertoo, että Rameses II:n aikana ilmasto oli kostea ja lämmin mutta muuttui sitten kuivaksi ja paahtavaksi.
Vanha testamentti kertoo kymmenestä vitsauksesta. Niistä ensimmäisessä Niilin vesi muuttui vereksi. Tohtori Stephan Pflugmacher Leibnizin vesitalous- ja kalantutkimusinsituutista pitää syynä sitä, että kuivunut Niili muuttui otolliseksi punaisille leväkukinnoille.
Leväinen vesi oli myrkyllistä, mikä sekoitti sammakoiden hormonitoiminnan ja aiheutti niiden räjähdysmäisen lisääntymisen. Sammakot pakenivat kuivalle maalle ja kuolivat. Koska ne eivät enää olleet syömässä hyöteisiä, siitä seurasi uusi vitsaus.
Hyönteiset levittivät tauteja, mikä tutkijoiden mukaan aiheutti viidennen ja kuudennen vitsauksen, karjan sairastumisen ja kuoleman sekä ihmisten paiseet. Professori Werner Kloas Leibnizin tutkimusinstituutista arvelee, että syynä oli jokin malarian tapainen tauti.

Tulivuori sylki taivaalle vitsausten siemeniä

Samaan aikaan muutaman sadan kilometrin päässä Santorinin saarella tapahtui yksi ihmiskunnan historian suurimmista tulivuorenpurkauksista. Sen levittämä tuhka pimensi Egyptin taivaan ja aiheutti raekuuroja, sanoo tutkija Nadine vom Blohm Saksan ilmastontutkimuslaitoksesta.
Myös Raamatun mainitsemat heinäsirkkaparvet saattoivat olla seurausta tuhkasateesta, sillä tuhka sekoitti ilmaston ja aiheutti kosteuspiikin. Sellaiset olosuhteet ovat suotuisat heinäsirkkojen lisääntymiselle.
Entä viimeinen Raamatun vitsauksista, egyptiläisten esikoislasten kuolema? Sen todenperäisyydestä ei ole varmaa näyttöä, mutta tutkijat sanovat, että syynä olisi voinut olla viljavarastot myrkyttänyt sieni. Esikoispojille tarjottiin ruokaa ensin, minkä vuoksi he myös ehkä olivat ensimmäiset kuolonuhrit, tutkivat sanovat.
Tutkimuksesta on valmistunut tv-sarja, joka esitetään pääsiäisen aikaan National Geographic Channellilla. Tutkimusten tuloksista kertoo myös brittilehti Telegraph."