Taivasten valtakunnan avaimet. Matt 16:18-19




Mistä taivasten valtakunnan avaimet voi noutaa ?




Onko taivasten valtakunnan avaimet yhden miehen käsissä ?




”Minä sanon Sinulle; Sinä olet Pietari ja tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni. Sitä eivät tuonelan portit voita. Minä olen antava Sinulle taivasten valtakunnan avaimet. Minkä sinä sidot maan päällä se on sidottu taivaissa, ja minkä sinä vapautat maan päällä, se on taivaissa vapautettu;”  Matt 16:18-19.

”Ekklesia” kreikan kielen sana tarkoittaa ”väkijoukkoa, kansankokousta ja erilleen kutsuttua joukkoa.” Kirkko ja seurakunta on käännetty tästä sanasta.

Kallio merkitsee Raamatun vertauksissa erityisesti Jeesusta Kristusta itseään;  1 Kor 10:4. Kallio kuvaa Jeesuksen osuutta (adj.) perustuksena; Luuk 6:46-49, 8:6.

Pietari ei ollut erityisasemassa verrattuna muihin opetuslapsiin ja apostoleihin. Jeesus sattui sanomaan sanansa juuri Pietarille. Aivan yhtä hyvin Jeesus olisi voinut sanoa sanansa kenelle tahansa opetuslapsista. Taivaan valtakunnan työ ei ole yhden opetuslapsen varassa.

> Kysymyksessä taivasten valtakunnan avaimista on kyse evankeliumin palvelijoista, evankeliumin työstä  ja evankeliumin tehtävistä. ”Ekklesia” sisältää paljon erilaisia evankeliumin tehtäviä seurakunnan ja ihmisen hyväksi. Nämä virat Jeesus on perustanut että kaikki saisivat yhdessä paljon aikaan valtakunnan työssä.

Evankeliumin palvelijoiden ”sitominen ja päästäminen” merkitsee ”ekklesian” päätöksiä. Ekklesialla (suom. seurakunta) on erilaisia virkoja ja toimielimiä. Yksin ei kukaan voi tehdä seurakunnan päätöksiä. Nämä päätökset pitää olla aina Jumalan tahdon- Jumalan lain- Jeesuksen Kristuksen kanssa sovussa.
Seurakunta voi vahvistaa henkilöiden niitä päätöksiä joita seurakunta yhdessä neuvottelee ja sopii henkilön itsensä kanssa seurakunnalla vahvistettavaksi. Sellaista virkamiesasemaa ei missään ole missä voitaisiin asianomainen ohittaa asianomaista koskevissa asioissa.
Omantunnon asiat, yhdistymisen asiat ja riita-asiat neuvotellaan; Matt 18:18.

Mitkä voisivat olla avainasioita taivasten valtakuntaan ?
Raamattu itse opettaa viimeisien aikojen pyhien omaavan kaksi ratkaisevaa asiaa:

1. Jeesus Kristus
2. Jumalan moraalisiveyslaki eli kymmenen käskyn laki
> ”Tässä kysytään pyhiltä kestävyyttä, niiltä jotka noudattavat Jumalan lakia ja uskovat Jeesukseen;” Ilm 14:12.
Pyhitys voidaan lukea avainasiaksi taivasten valtakuntaan. Pyhitys merkitsee että ihminen kaikissa maallisissa toimissaan huomioi ovatko toimensa Jumalan tahdon kanssa sovussa; Matt 22:36-40, Luuk 12:28-34.
Jumala haluaa ihmisen kokonaan. 
> ”Tavoitelkaa rauhaa kaikkien kanssa ja pyrkikää pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa;” Hebr 12:14. (Matt 5:1-16, 38-47, 7:1-23)

Jeesus Kristus on Ylipappi oikeassa pyhäkössä; Hebr 8:1-4, 8-10 luvut.
Uuden liiton uskovalla on etuoikeus olla suorassa yhteydessä Ylipappiin. Jumala itse antaa oman Henkensä voiman ja tuen vilpittömälle; Hebr 10:16-17, (Hebr 8:8-13, Jer 31:31-33, Hes 36:26-27)

”Olettehan te selvästi Kristuksen kirje, jonka kirjoittamisen hän uskoi meille. Tätä kirjettä ei ole kirjoitettu musteella vaan elävän Jumalan hengellä, ei kivitauluihin vaan ihmissydämiin;” 2 Kor 3:3.

Ihmisen armahtaa yksin Jeesus Kristus. Ekklesian virkailijat (”sitoa ja vapauttaa” Matt 16:19) voivat vain vahvistaa ihmisen omia päätöksiä. Ihminen saa synnit anteeksi tunnustaessaan syntinsä ja tekemällä synnistä parannuksen eli hylkäämällä synnin. Jumala voi pelastaa ihmisen synneistään, mutta ei synneissään jos ihminen ei tahdo luopua synnin tekemisestä.

Ihminen kasvaa uskossa Jumalan Pyhän Hengen kasvattamana ja ohjaamana. (Joh 14:15-31, 1 Joh 2:15-27, 3:4-10) Jumalan Hengen yhteydessä eläminen merkitsee Jumalan ja ihmisen yhteyttä. Jeesus Kristus on Herra ja suun tunnustus Kristuksesta on elävän uskon yksi tunnus. (Room 10:9-12, Matt 10:32-42) Uskossa Kristukseen kasteessa ihmisestä tulee ekklesian jäsen. Ekkelsia on Kristuksen ruumis. (Mark 16:15-16)

Ylipappi itse pyhäkössä pitää taivaan kirjoja enkelit palvelijoina. Ihmisen ei tarvitse tunnustaa ihmisille syntejään, mutta sellaiselle kyllä- jota vastaan on rikkonut sopiakseen väärintekonsa niiltä osin mitä on ihmistä vastaan tehnyt. (Hebr 1:14, Ilm 20:12-15) Ihmisellä ei ole valtaa antaa syntejä anteeksi. Ihmisen oman päätöksen voi evankeliumin virkaa hoitava todeta ja vahvistaa.

Ajan loppuun saakka Jeesus Kristus ja Jumalan laki ovat avainasemassa pyhyyden suhteen. (Ilm 12:17) Valtavirrat tahtovat tätä pyhää arvovaltaa itselleen.
(Matt 5:17-18, Luuk 16:17, Jaak 2:8-13) Jumalan laki pysyy opettamassa mikä on syntiä. 
Laki on sydämessä muistuttamassa synnistä silloin kun ihminen on kiusattu tai langennut. Pyhä Henki muistuttaa laista. (Room 6:22-23)

”Sitähän Jumalan rakastaminen on että me pidämme hänen käskynsä eivätkä ne ole raskaita noudattaa.” (1 Joh 5:3)”Kaikki mikä on syntyisin Jumalasta voittaa maailman. Tämä on se voitto, tämä on maailman voittanut: meidän uskomme. Kuka sitten voittaa maailman ellei se joka uskoo että Jeesus on Jumalan poika?” (1 Joh 5:4-5)

Monin tavoin epävakaisessa maailmassa (Matt 24, Jes 24) Jeesuksen todistajia tarvitaan sielujen hyväksi, lähimmäisten hyväksi yksilöinä ja ekklesiassa yhdessä ja ryhminä Herran asialla. (Ilm 13)

Jeesus Kristus on tie totuus ja elämä.
”Jeesus vastasi: Minä olen tie totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.” (Joh 14:6)

Herran Jeesuksen tahto pelastaa rauhantekijät. Kaikki ne jotka ovat tulleet Isän luo. Aamen.




Jari Laurila
24.1.2013











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti