Neitsyt Marian neitseellisyys

Neitsyt Maria tuli raskaaksi ilman miestä;


"Jumalalle ei mikään ole mahdotonta;" Luuk 1:37

Profeetta Jesaja ennusti n.700 ekr Jeesuksen syntymästä; "Neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen lmmanuel;" Jes 7:14, (Immanuel merkitsee = "Meidän kanssamme on Jumala") Matt 1:22-23; "Tämä kaikki tapahtui jotta kävisi toteen mitä Herra on profeetan suulla ilmoittanut; -Katso neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, ja hänelle annetaan nimeksi Immanuel -se merkitsee: Jumala on meidän kanssamme."

Enkeli ilmestyi Marialle ja ilmoitti Marian raskaudesta. 
Maria ihmetteli miten on mahdollista koska hän oli koskematon? Enkeli sanoi; "Henki tulee yllesi, Korkeimman voima peittää Sinut varjollaan. Siksi myös lapsi joka syntyy on pyhä, ja häntä kutsutaan Jumalan Pojaksi;" Luuk 1:26-38.

Jeesuksen aikaan kihlaus oli avioliittolupaus joka sitoi kihlattuja. Kihlaukseen suhtauduttiin monin tavoin kuten avioliittoon. 
Kun Joosef sai tietää Marian raskaudesta, aikoi Joosef hiljaisuudessa hyljätä Marian. Huorinteko josta Mariaa olisi syytetty olisi vaatinut rangaistuksensa ja Joosef sääli Mariaa. Ehkä hän ei itsekään tahtonut häpeää itselleen. Silloin enkeli ilmestyi Joosefille ja ilmoitti Jeesuksen syntymän olevan Jumalan teko; Matt 1:18-25.

Jeesuksen syntymän jälkeen Maria ja Joosef elivät normaalia avioelämää. Matt 1:25 kertoo että Joosef "koski vaimoonsa" vasta Jeesuksen syntymän jälkeen. Maria ei ole "ikänsä kaiken  neitsyt". 
Maria oli kuitenkin vain luotu ihminen luotujen joukossa, vaikka olikin Jumalan äiti. Ihmisen palvonta tulee kohdistua vain Luojaan; Ilm 19:10, Apt 10:25-26. 

Jumalan sana Raamatussa ei edellytä selibaattilupauksia. Apostoli Paavali antoi kuitenkin suosituksia naimattomuudesta kristittyihin kohdistuvien vainojen vuoksi, sekä evankeliumin työn vuoksi. Monet tahtovatkin uhrata aikansa Herran työssä, ja evankeliumin työn vuoksi pysyvät naimattomina.


JEESUKSEN SISARUKSET

Jeesuksella oli veljiä ja sisaria. Matt 13:55-56.
Jaakobilla ja Juudalla on kirjeet Uudessa testamentissa. Jeesuksen veljet olivat apostolien kantajoukkoa alkuseurakunnassa, mutta eivät kuuluneet 12 opetuslapsen joukkoon. Jaakob toimi seurakunnan johtajanakin. Jeesuksen sisaruksista emme voi olla varmoja olivatko he Marian lapsia, vai Joosefin mahdollisesta aikaisemmasta avioliitosta. Jeesus ristillä riippuessaan antoi Johanneksen huolehtia äidistään, ja tämä viittaisi joidenkin mielestä siihen etteivät Jeesuksen sisarukset olleet Marian omia lapsia. (Joh 19:26) He olisivat siten olleet Jeesuksen sisar- ja velipuolia. Myös serkuksia saatettiin nimittää sisariksi ja veljiksi. Alkuseurakunnassa kuten tänäänkin olivat "kaikki" sisaria veljiä keskenään, mutta mahdollista on että alkuseurakunta oli esimerkillisempi rakkaudessa, kuin mitä me tänään usein olemme? Olihan Jeesus henkilökohtaisesti myös lihassa läsnä heidän keskuudessaan ja Johannes oli Jeesuksen rakkain opetuslapsi.

Jeesus Kristus on maailman Vapahtaja joka ottaa pois maailman synnin; 1 Joh 1:29.


Jari Laurila
15.11.2023





Lisää aiheen läheltä:  http://jarinhotelli.blogspot.com/search/label/15