Korujen käyttö; 1 Piet 3:3-5

Korujen käytöstä;


1 Piet 3:3-5;
Älkää pitäkö tärkeänä ulkonaista kaunistusta, älkää hiuslaitteita, kultakoruja tai hienoja vaatteita. Teidän kaunistuksenne olkoon katoamatonta, salassa oleva sydämen ihminen, lempeä ja sävyistä henki. Tämä on Jumalan silmissä kallisarvoista. Näin kaunistivat itsensä entisajankin pyhät vaimot, jotka panivat toivonsa Jumalaan: He olivat miehilleen kuuliaiset.”


Raamattu tuntee korujen käytön, mutta kertoo koruista vain vähän; San 25:12, Jes 3:18-24.
Profeetta Jesaja paheksui koruja; Jes 3:16. Erilaisia taikuuteen liittyviä koruja ja amuletteja on ollut käytössä; 1 Moos 35:4.

Israelilaiset käyttivät ympärillään olevien kansojen tapaan koruja tavallisesti koristeina.  Miehet käyttivät sinettisormuksia ja rannerenkaita.
Naisten erilaisten korujen määrä oli runsaampi kuin miesten korut.

Raamatusta ei löydy totaalista korujen kieltoa osoittavaa käskyä.
Korujen käytön vaikuttimet ovat tärkeimmät asiat korujen moraalista käyttötarkoitusta arvioitaessa.


Jumala on antanut ihmiselle luonnollisen kauneuden. Ihmisen ”sisäisen kauneuden” joka näkyy jos ihminen rakastaa. Jumalaa miellyttävä koristautuminen tarkoittaa jakeen 4 mukaan; Teidän kaunistuksenne olkoon katoamatonta, salassa oleva sydämen ihminen, lempeä ja sävyistä henki. Tämä on Jumalan silmissä kallisarvoista.”


Ef 4:2; ”Aina nöyrinä, lempeinä ja kärsivällisinä. Auttakoon rakkaus teitä tulemaan toimeen keskenänne.”


Lempeä henki syntyy uskosta ja luottamuksesta Jumalaan rakkaudessa; Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja katsokaa minua: minä olen sydämeltäni lempeä ja nöyrä. Näin teidän sielunne löytää levon;” Matt 11:(28)-29.

Rauha Jumalan kanssa tuo miellyttävän luonteen.

Kristitty ei rakasta maailmaa; 1 Joh 2:15-16.

Nöyryys ja vaatimattomuus asuvat "sydämessä;" Kol 3:12; ”Te jotka olette Jumalan valittuja, pyhiä ja hänelle rakkaita, pukeutukaa siis sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen ja nöyryyteen, lempeyteen ja kärsivällisyyteen.”

Jumalan Henki sydämessä on kaunein koru.

Jari Laurila
23.11.2023

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti