Onko vedenpaisumus totta ?




Pitääkö kertomukset Nooasta ja arkista paikkansa ?


Raamatussa on joitakin niin suuria asioita että ne tuntuvat ensiksi hankalilta ihmisen ymmärrykselle.

Raamatussa on suhteellisen niukka ilmoitus Jumalan suurista ihmeteoista. Siksi ne ovat tuntuvat vaikeilta hyväksyä. Kertomus Nooasta ja Nooan arkista on yksi sellainen. (1 Moos 5-9)

Nooa oli viimeinen pitkäikäinen patriarkka. Nooa oli kymmenes Aadamista. Nooa eli 950 vuotta.
Maailman kansat polveutuvat kaikki Nooasta.

Olosuhteet maapallolla olivat erilaiset. Maapallolla tapahtui suuria mullistuksia jotka muuttivat ihmisen ja kaiken elollisen elinolosuhteita.

Nooa eli elämänsä uskollisena ja hurskaana Herralle. Nooan koko perhekunta oli Jumalaa rakastavia ihmisiä, mutta pahuus yltyi maan päällä niin suuriin mittasuhteisiin että Jumala katui luomistyötään. (1 Moos 6:5-8) Jumala päätti hävittää koko ihmissuvun, mutta Nooan kanssa Jumala teki liiton Nooan oikeamielisyyden vuoksi.

Nooan oli määrä saarnata parannusta 120 vuotta. Sama aina kuluisi valtavan ison arkin rakentamiseen. Jumala ei milloinkaan ole ollut luoduilleen armoton niin ettei olisi varoittanut ja antanut mahdollisuutta parannukseen ja muutokseen.
Arkki oli kolmikerroksinen ja sataviisikymmentä metriä pitkä. Kaksikymmentäviisi metriä leveä ja korkeus viisitoista metriä.  Arkkissa oli kolme kerrosta.  Arkki tehtiin sypressi puusta ja Nooa peitti arkin sisältä ja päältä maapihkalla. (1 Moos 6:9-22-8:22)

Maa sai kosteutensa vesilähteistä. Koskaan ei ollut satanut vettä, mutta nyt vettä tuli neljäkymmentä vuorokautta. Vedenpaisumus ei kuitenkaan ollut vain rankkasadetta, vaan maan alaiset vesilähteet puhkesivat ja oli suuria maanjäristyksiä jossa maapallon pinta sai uuden muodon ja kartan. Mantereet muotoutuivat uudelleen. Vesi peitti viisitoista kyynärää, kahdeksan metriä yli korkeimman vuoren huipun.
Arkki ajelehti veden pinnalla ja pysähtyi lopulta sadanviidenkymmenen päivän jälkeen Ararat vuorelle joka sijaitsee nykyisen Turkin ja Armenian rajalla.

Vedenpaisumuksen jälkeen Jumala teki liiton Nooan kanssa ettei milloinkaan enää hävittäisi maata vedellä.
Merkiksi liitosta Jumala asetti sateenkaaren. (1 Moos 8:21-22, 9:11-17)

Jeesuksen opetuslapsi Pietari puhui vedenpaisumuksesta; 2 Piet 3:5-7, 1 Piet 3:20.  Koko Raamattu puhuu vedenpaisumuksesta; Hebr 11:7, Ps 104:6-10, Jes 54:9.

Jeesuksen omat sanat todistavat uskoville vedenpaisumuksen; Matt 24:36-44.
”Niin kuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan päivinä oleva. Ihmiset söivät ja joivat, menivät naimisiin ja naittivat tyttäriään aina siihen päivään asti, kun Nooa meni arkkiin, ja tulva tuli ja tuhosi heidät kaikki.”
(Luuk 17:26-27)
>  Jos uskoo Jeesukseen ja Raamattuun on uskottava myös vedenpaisumukseen. (2 Piet 1:19-21)

Pakana-alkukansojen kirjoituksista on löydetty kirjoituksia "suuresta tuhotulvasta."

Fossiilit syntyivät nopeasti hautautumalla. Maapallon kivihiili ja öljyvarat ovat metsien ja kaiken eloperäisen hautautumisen tulosta.

Jumalan sana ottaa arkkiin mukaan ”kaikkia” eläinpareja ei liene aivan kirjaimellinen. Voidaan olettaa että dinosaurukset yms. jättikokoiset eläimet joita on löydetty fosiileina jäivät arkin ulkopuolelle. Jumala itse kutsui luomansa eläimet arkkiin, niitä ei pyydystetty. Voidaan myös ajatella että vedenpaisumuksen jälkeen on yhdestä eläinparista jalostunut useita eri rotuja. Kehitys saman lajin sisällä on mahdollista, mutta ei koskaan lajista toiseen. Siten esimerkiksi monet kissarodut saattavat olla peräisin vain yhdestä tai kahdesta arkin kissaparista.

Olosuhteet maapallolla muuttuivat. On arveltu että maan magneettikenttä oli erilainen ja ihmisen elinikä lyheni sadoista vuosista enintään 120 vuoteen. (1 Moos 6:3)

Jumala ei ole luonut ihmistä pahaa tekemään. Rakkauden vuoksi ihminen saa vapauden valita. Rakkaus ei olisi rakkautta jos se olisi alistamista ja pakkovaltaa. Rakkauden on oltava aina vapaaehtoista  ollakseen rakkautta. Ihmiset kyselevät koska pahuus loppuu ja miksi Jumala sallii?

Pahuus saa lopun, mutta sitä ennen jokainen ihminen on tehnyt valintansa. Varoitussanomaa saarnataan ajan loppuun asti. Jumalan Henki kutsuu ja puhuttelee jokaista ihmistä,  ja ihminen itse päättää miten suhtautuu syntiin suhteessa Jumalan tahtoon. (2 Piet 3:9-18, 1 Tess 5:1-10, Apt 7:51, 17:31)

Evankeliumin ilosanomaa saarnataan määräaika. Nooakin saarnasi parannusta määräajan. (Joh 3:16,Ilm 14:6, Mark 16:15-16) 
Jumala tuli maan päälle rakkauden ja armon vuoksi että ihmisellä olisi rauha.

”Sinä päivänä kun Loot lähti Sodomasta taivaasta satoi tulta ja tulikiveä ja se tuhosi heidät kaikki. Samoin käy sinä päivänä kun Ihmisen Poika ilmestyy.”  (Luuk 17:29-30)

Armahtavainen on Jumala, mutta ihmisen on pidettävä mielessä että Jumala hävittää pahuuden tulella ajan lopussa.  Herra Jeesus Kristus armahtaa parannuksen tekijät. (Ilm 20)

Ihminen on rauhaa-  ei pahuutta varten -että jokaisella olisi hyvin.  Aamen.



http://www.totta-on.fi/vedenpaisumus/arkin-mitat.html



Jari Laurila
7.2.2013










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti