Ateismi



Ateismi



Kielteinen asenne taivaallisia asioita kohtaan on yleistä. 

Ateismi on oppi joka kieltää persoonallisen Jumalan olemassa olon. 


Muinaisissa pakanakansoissa varhaisimmat ateistit olivat Baabelin tornin rakentajia. (1 Moos 11:1-9) 

Baabel oli muinaisen Babylonian kaupunki kaksoisvirran alajuoksun varrella noin 90 km nykyisestä Bagdadista.

"Ateismi (muinaiskrikaksi ἄθεότης, atheotes) eli jumalattomuus tarkoittaa jumalauskon puuttumista tai käsitystä, jonka mukaan jumalia ei ole olemassa. Ateismin vastakohta on jumalausko eli teismi. Uskontokriittisenä käsityksenä ateismi voimistui länsimaissa vähitellen valistuksen ansiosta uudella ajalla, mutta saavutti merkittävän aseman vasta 1900 luvulla ajatuksenvaoauden turvaavan lainsäädännön myötä. Ateismi voidaan käsittää joko väitelauseena jumalan olemassaolosta tai yksilön käsityksenä siitä, onko jumalien olemassaolosta tietoa vai ei. Jälkimmäisessä tapauksessa ateismi voidaan jakaa positiiviseen ateismiin, jossa otetaan selkeä, jumalien olemassaolon vastainen kanta, ja negatiiviseen ateismiin, joka on uskon puutetta jumalien olemassaoloon. "Ateistiksi" itseään nimittäviä ihmisiä on maailman väestöstä noin 2,5% "
 

(Wikipedia:2013)

Ranska on ainoa Euroopan maa joka on noussut kansakuntana avoimeen kapinaan Jumalaa vastaan. Ranskan lakia säätävä kokous v.1793 antoi säädökset jotka kielsivät Raamatun. Ranska sääti lakiasetuksella ettei Jumalaa ole olemassa. Maa joutui pian sekasortoon.

Todellista vapautta on Jumalan lain noudattaminen. Jumala antoi lakinsa ihmisen suojelemiseksi. (Jaak 1:25, 2:8-13, Jes 48:17-19) Jumalan valtakunnan perustuslaki on kymmenen käskyn laki.  (2 Moos 20:1-17, 5 Moos 5:1-21)


- "Hullu sanoo sydämessänsä: Ei ole Jumalaa;" Ps 14:1. 


- "Mutta kauan he eivät menesty sillä heidän järjettömyytensä paljastuu pian kaikille;" 2 Tim 3:9. 


- "Vanhurskaus on kansalle kunniaksi, mutta synti kansojen häpeä;" San 14:34, 16:12. 


- "Vanhurskauden hedelmänä on oleva rauha, Siitä kasvaa levollinen luottamus, turvallisuus, joka kestää iäti;" Jes 32:17. 


- "Jumalattomilla ei ole rauhaa, sanoo Herra;" Jes 48:22. 


- "Joka minua kuulee, on turvassa, hänen ei tarvitse pelätä mitään pahaa;" San 1:33. 


- "Nuhteettomuus tasoittaa hurskaiden tien, jumalaton sortuu pahuuteensa;" San 11:5. 


- "Te vihasitte tietoa, ette halunneet totella Herraa. Te vähät välititte kun teitä neuvoin ette antaneet arvoa ohjeilleni. Niinpä saatte syödä tekojenne hedelmät, niellä kurkun täydeltä juonianne. Uppiniskaisuus on tyhmälle tuhoksi, huolettomuuteensa hullu kuolee. Mutta joka minua kuulee on turvassa. Hänen ei tarvitse pelätä mitään pahaa;" San 1:29-33. 


- "Voiko ihminen tehdä itselleen jumalia? Eivät ne ole mitään jumalia! Sen tähden minä osoitan heille mahtini ja voimani, minä näytän sen heille tässä ja nyt. He tulevat tietämään, että minä olen Herra;" Jer 16:20-21.

- "Puhe rististä on hulluutta niiden mielestä jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille jotka pelastumme se on Jumalan voima;" 1 Kor 1:18.

Englantilainen Charler Darwin (1809-1882) on yksi ateismin kehittäjistä. Hänen kirjansa "Lajien synty" vaikutti että tieteellinen tutkimus jäi olettamuksien tasolle mutta tunkeutui oppikirjoihin. Raamatun perusopit leimattiin "myyteiksi" ja luottamus Raamattuun järkkyi.

Jumalalle uskollisia on ollut kaikkina aikoina. Jumalan Henki kutsuu jokaista ihmistä elämän aikana. Ihminen tekee joka kerta ratkaisunsa itse. Ihminen paatuu lopulta kun on itse niin harkiten päättänyt. Mikään hengellinen ei enää kiinnosta. ”Paatumuksen rauhakin” on olemassa toisinaan. (Hebr 3:7-19)
Raamattu ei avaudu skeptikoille. Hengelliset asiat on ajateltava ja käsitettävä hengellisesti. (Matt 12:18-21) Jumala on henki. Elävän todellisen Jumalan ihminen löytää uskossa Raamatusta. Raamatussa on pelastusoppi. Mitkään Raamatun kirjoitukset eivät ole ihmisen omaa keksintöä.

”Yksikään profeetallinen sana ei ole tullut julki ihmisen tahdosta, vaan ihmiset ovat puhuneet Pyhän Hengen johtamina sen minkä ovat Jumalalta saaneet;”  2 Piet 1:21.

Uskontojen nimissä on tehty paljon pahaakin. Maailmassa on monenlaista uskonnollista liikehdintää ollut. Aito hengellinen kristillisyys on kuitenkin erilainen asia. Jumala on maailmanhistorian alussa antanut luvan seitsemän sodan käymiseen. Jumalaa ei pidä syyttää ihmisten synneistä. Pahuus loppuu Ilm 20 luvun tapahtumissa. ”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi” on yksi lain käsky. 
5 Moos 20:13-17, Matt 22:36-40, Mark 12:28-34, Matt 7:19-23.

Jumalan metodi maailman suhteen on rakkaus. Ateistit ovat usein ihmisiä jotka tahtovat vaalia humanistisia arvoja kuitenkin mutta elävät synnissä.
Jumala tietää mikä on ihmiselle hyväksi. Jumalan hyvyys johtaa pelastukseen ikuiseen elämään ne jotka tahtovat Jeesuksen Kristuksen vastaanottaa,

”Joka ei rakasta, ei ole oppinut tuntemaan Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus;”  1 Joh 4:8.






Jari Laurila
13.11.2023