Miten Juudas Iskariot kuoli ?


Juudas Iskariotin kuolintapa ?



Juudas oli yksi Jeesuksen opetuslapsista. Juudaksesta tuli Jeesuksen kavaltaja; Matt 10:4, 26:47-56, Mark 3:19, Luuk 6:16.

Raamattu kertoo Juudaksen hirttäytyneen ja ”syöksyneen alas.”  ”Silloin Juudas paiskasi rahat temppeliin, meni pois ja hirttäytyi.”  (Matt 27:5) (kreik. ”apankho” = hirttää, hirttäytyä)
-          Miksi Apt 1:18-19,25 sanoo ”syöksyi päistikkaa alas niin että hänen vatsansa halkesi ja sisälmykset pursuivat ulos;”  Apt 1:18.
Juudaksen naru on ollut niin hento että ilmeisesti naru katkesi tai joku muu hirttäytymispuun kannatin petti. Tapahtuma oli sitten ilmeisesti jonkunlaisella jyrkänteellä josta Juudaksen ruumis  hirttäytymisen jälkeen putosi maahan siten että vatsa halkesi. 

Juudaksen luonteen heikkous oli rahanahneus. Juudas oli opetuslasten rahastonhoitaja mutta Juudas varasti yhteisistä varoista; Joh 13:29, 12:3-6. Rahanhimon vuoksi Juudaksesta tuli paholaisen asialle toimiva ja Juudas sitten kavalsi Jeesuksen; Matt 26:14-16, Joh 13:27-30.

Juudas katui tekoaan, mutta vain omalla tavallaan itsekkäästä syystä koska Juudas jäi kääntymättömäksi; Matt 27:3-10.

Jeesus kuoli ihmiskunnan syntien vuoksi että jokainen Jeesukseen uskova perisi iankaikkisen elämän; Matt 7:19-23.

”Autuas se joka ei minua torju;”  Matt 11:6; Jeesukseen uskovat saavat elämän.


Jari Laurila
11.11.2023




1 kommentti:

  1. Milläs rahoilla Juudas sen pellon osti? "väärintekemisensä palkalla"... Kukahan muuten apostoleista oli siellä "reilua kaveria komppaamassa", ja nämä rahanviskomiset näkemässä. Palauttiko ylipapit ne viskotut rahat juuttaalle, kun se heitti rahat ja meni pois? Oisko vaan todettava ihan rehellisesti, että erilaisia huhuja Juudaksen kohtalosta alkoi syntyä, ja sen takia eri evankeliumit kertovat asiasta eri tavoin. Harmi, että joko syyllisyys oli niin polttava, että tappoi itsensä välittömästi, tai ei kehdannut kohdata ylösnoussutta Jeesusta, siinä olisi tullut aika kohtaaminen ja vastaus monenkin itsensä juuttaaksi tuntevan ihmisen kipuiluun.

    VastaaPoista