Miten Jumalan kansa yhdistyy yhdeksi laumaksi? Jeesuksen "muut lampaat."





Jeesuksen sanat Joh 10:16 ovat olleet totta koko ihmiskunnan historian ajan.
(Hes 37:22)

Minulla on myös muita lampaita, sellaisia, jotka eivät ole tästä tarhasta, ja niitäkin minun tulee paimentaa. Ne kuulevat minun ääneni ja niin on oleva yksi lauma ja yksi paimen." (Joh 10:16)

Kautta aikojen Jumalan omaisuuskansaan Isrealiin on liitetty vilpittömiä totuuden etsijöitä. Jumalan kansan tehtäviin kuului jo Vanhan Testamentin aikana tehdä Jumalaa tunnetuksi.
(Jes 56:1-8)

Uuden liiton aikana Jumalalla on "hengellinen Israel" joka koostuu vilpittömistä sieluista.
Jumalaa ja totuutta etsiviä Jumalan kansaa -vilpittömiä sieluja on erilaisissa Raamattua lukevissa piireissä.
Kaikilla Jeesuksen seuraajilla ei ole kaikesta koko opetusta ja täyttä ymmärrystä.
Nämä saavat tuomionsa sen ymmärryksen mukaan minkä ovat saaneet. Jumala on ilmoittanut itsensä kaikille luomistöittensä ja omantunnon puhuttelujen kautta. vrt;
Luuk 12:47-48 kuvastaa oikeuden mukaisen tuomarin asennetta vilpittömiä uskovaisia kohtaan. Kaikkia ihmisiä vaaditaan tekemään parannus; Apt 17:30. Jumalan Henki on puhutellut niitäkin jotka eivät ole lähetyssaarnaajia nähneet ja kristinuskoa oppineet.

Pietari vastasi:Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.
Teitä tämä lupaus tarkoittaa, teitä ja teidän lapsianne, ja myös kaikkia niitä jotka ovat etäällä- keitä ikinä Herra, meidän Jumalamme kutsuu.” (Piet 2:38-39)

Yksinoikeuksia ei ole myönnetty jollekin tietylle piirille. Jumala haluaa oman Pyhän Henkensä vaikutuksella johtaa ihmisiä synnin tuntoon. (Hebr:4:7)
Ilm 18:4 on kehotus niille jotka näkevät synnin tulleen suureksi etsiä edelleen lisää missä viimeisien aikojen pyhien vaatimukset ja tuntomerkit tunnetaan; Ilm 14:12, 12:17, Hebr 12:14.

Jumalalla on omaisuuskansa lopunkin aikana joka koostuu Raamatun sanalle uskollisesta seurakunnasta (Ef 2:19-22, 1 Piet 2:4-10) erottuen väärien oppien ja ihmiskäskyjen babylonista (Ilm 13 luku, Ilm 14:8-14)

Kaikki Kristuksen omat eivät kuitenkaan kuulu tähän seurakuntaan, mutta Jumala kutsuu heitä jättämään babylonin (Ilm 18:3-4) ja niin Jumalan kansa liittyy yhdeksi laumaksi. Ajan lopulla jokainen saa riittävän valon havaitakseen eksytyksen ja tehdäkseen valintansa. Ehdottoman vilpittömät pelastuvat, mutta ne jotka eivät rakasta totuutta joutuvat valheen eksyttämiksi. (2 Tess 2: 9-12)

Jeesus on koko maailman valkeus (Matt 12:16-21, Jes 42:1-6) Jumalan viimeinen varoitus ihmiskunnalle annetaan kehotuksena jättää suuri babylon joka on erilaisten oppien, ihmiskäskyjen ja -palvonnan kohde ja joka kieltää Jumalan lain ja Raamatun puhtaan ilmoituksen. (Ilm 18:4) Kolmen enkelin sanomat (Ilm 14:6-13) ovat myös osa Jumalan viimeistä varoitusta ihmiskunnalle.

Seurakunnilla, kirkoilla ja hengellisillä yhdistyksillä ei ole yksinoikeuksia Raamatun uskoon siten, että kaikki ikuiseen elämään pelastuvat voitaisiin määrittää jonkun tietyn hengellisen piirin rajojen sisäpuolelle.
Vilpittömiä tosissaan uskovaisia on erilaisissa protestanttisissa ja katolisissa piireissä.
”Venhää ja rikkaviljaa” kasvaa yhdessä ajan loppuun saakka yksilöinä hengellisten yhdistyksien ja kirkkojen piireissä. (Matt 13:1-30)

...Sen vuoden ylipappina hän lausui ennustuksen:Jeesus on kuoleva kansan puolesta, eikä vain sen kansan puolesta, vaan kootakseen yhteen kaikki hajallaan olevat Jumalan lapset.” (Joh 11:50-51)

Protestanttiset hengelliset liikkeet ovat syntyneet uskonpuhdistuksen aiheuttaman hengellisen herätyksen myötä. Kirjapainotaito toi Raamatun kansalle ja hengellisiä liikkeitä syntyi.
Minä olen A ja O, alku ja loppu, sanoo Herra Jumala, Hän, joka on, joka oli ja joka on tuleva, Kaikkivaltias.” (Ilm 1:8)
Hengellisen pimeyden keskiaika kesti yli tuhat vuotta. Pimeän ajan jälkeen (2 Tess 2:3-4, Matt 24:15-20) Hengen herättämät Raamatun tutkija-saarnaajat löysivät Raamatusta tietoa. Saarnaajien ympärille syntyi kuulijakuntia jotka ovat kasvaneet maailman laajuisiksi. Uskonpuhdistajia oli anglosaksisessa, amerikkalaisessa ja Euroopan maailmassa. Euroopasta uskovia pakeni Amerikkaan koska Amerikka oli uskontovapaa maa. Amerikassa sai harjoittaa erilaisia uskontoja vapaasti. Amerikassa on syntynyt useita maailman laajuisia hengellisiä liikkeitä. Tiedon myötä Raamatun totuudet lähestyvät ihmisiä. Evankelumin työ jatkuu ajan loppuun asti Kristus missiossa. Toinen adventti oli
1500-1800 lukujen herätyksen arvo, metodi ja missio. (Ilm 1:7-8, 1 Kor 15:51-52)

Uskonpuhdistustyö jatkuu edelleen uskonpuhdistajien seuraajien keskuudessa. Jumala huolehtii evankeliumin leviämisestä koko maailmaan. (Matt 28:18-20, Mark 16:15-16)
Keskiajan jälkeisen herätyksen Jumalalle kunniaa työtä on suorittanut kristikunta yhdessä.
(Ilm 14:6-13)

Katso hän tulee pilvissä! Kaikki ihmiset näkevät Hänet, nekin jotka Hänet lävistivät, ja Hänen tullessaan vaikeroivat kaikki maan kansat. Näin on käyvä. Aamen.”
(Ilm 1:7)

Jumala armahtaa Jumalalle uskolliset maailman synnistä. Jeesus kutsuu vielä jokaista kaikkeen hyvään. Aamen.



Jari Laurila
15.2.2014






Ylistaron komia 1850 kirkko. (Kuva:Jari Laurila:2012)

Ylistaron komia 1850 kirkko. (Kuva:Jari Laurila:2012)