Jeesus, totta vai tarua?



Onko Jeesus taruolento ? Onko Jeesuksesta todisteita ?



"Usko Herraan Jeesukseen, niin Sinä pelastut" (Apt 16:31) 

Kristityille Raamattu on innoitettu Jumalan sana, (2 Piet 1:21, 2 Tim 3:16) ja Raamattu onkin ilmoitus Jeesuksesta Kristuksesta. Koko pelastushistorian ajan on ollut kyse Jeesuksesta Kristuksesta ja Jumalan laista. (Joh 3:16, Ilm 14:12, 12:17, Luuk 16:17)
Uskovalle Jumalan sana pitää yllä hengellistä elämää. (Matt 4:4)

Jeesus Kristus on Raamatun päähenkilö, jonka ympärille koko Raamattu keskittyy ja rakentuu. Jeesus teki suuria tekoja ihmiselämänsäkin aikana. Sinapinsiemenestä (Matt 13:31-32) kasvoi suuri puu. Jeesus on kulmakivi ja kallio. (Ef 2:20, 1 Piet 2:6-9) Jeesus on koko kristillisen  maailman temppeli.

Ylösnousemuksensa jälkeen Jeesus muutti paljon maailmanhistoriaa.
Historiassa ei ole vastaavaa suurmiestä joka olisi niin valtavan ihmismäärän elämään vaikuttanut kuin Jeesus Kristus. Koko Vanhan Testamentin aikana Jeesuksesta on kirjoitettu noin 500 profetiaa eli ennustusta. Ensimmäinen ennustus on syntiinlankeemuksen yhteydessä. (1 Moos 3:15, Jes 53:5-6, Apt 10:43)
Vasta taivaallisena ylipappina henkensä välityksellä (Hebr 8-10) Jeesus on tehnyt jatkuvasti työtä samanaikaisesti koko maapallolla ihmisten sielujen pelastukseksi yhdessä palvelevien enkeleiden kanssa. (Hebr 1:14)

Jeesuksen elämästä on kirjoitettu vain niukasti muualla historiassa. Antiikin aikana eläneet historioitsijat mainitsevat Jeesuksen. Jeesuksen seuraajia alettiin nimittämään "Kristuslaisiksi", tms. Jeesuksen nimestä "Kristus" (suom. voideltu) johdosta.
Tacitus syytti kertomuksessaan Rooman palosta kristitittyjä. Hän kirjoitti: "Tämä nimi johtuu eräästä Krestuksesta jonka maaherra Pontius Pilatus oli mestauttanut Tiberiuksen ollessa hallitsijana, ja jonka vuoksi turmiollinen taikausko ja muu häpeällinen oli levinnyt Roomassa." Suetonius kirjoittaa keisari Claudiuksesta: "Roomasta karkotti juutalaiset, jotka erään Krestuksen toimesta alinomaa aiheuttivat levottomuutta." (Apt 18:2) Josefus kirjoitti (n. v. 0090) Jaakobin mestauksesta ja sanoo häntä Kristukseksi nimitetyn Jeesuksen veljeksi. Juutalaisten perinnäissääntöjen kirjakokoelmassa Talmudissa mainitaan myös Jeesuksen nimi. Jeesus arvosteli uskonnollisia opettajia perinnäissäännöistä jotka olivat ihmiskäskyiksi muutettuja Mooseksen kirjoja ja proofeettojen opetuksia. 

Jeesuksesta on siis kirjoitettu historian kirjoihin muuallakin kuin Raamatussa!
Vaikka historiankirjoitus on niukka se kuitenkin todistaa Jeesuksen olemassa olleeksi henkilöksi muidenkin kirjoituksien kuin Raamatun perusteella. 
Kirjoihin maallisessa merkityksessä ei Jeesuksesta kirjoitettu senkin vuoksi paljoa koska Jeesus oli vallanpitäjille rikollinen joka teloitettiin rikollisten tavoin. Sellaisista ei kirjoitettu muistiin kuin niukasti. Siksi ihmeidentekijästä ei ole maallisiin kansiin kirjoitettu paljoa mutta sen verran että todistavat Jeesuksen olleeksi. Maallinen valta ei halunnut Jeesuksesta meteliä. (Matt 28:1-15)

Jeesuksen ja Raamatun hylkäävä ihminen ei tiedä mitä tekee. Jos hän tietäisi ja ymmärtäisi tarttuisi hän Raamattuun nauttien Jumalan Hengen toimivasta elämää uudistavasta voimasta. Hän rakastuisi Jeesukseen Kristukseen ja Jumalan sanaan. Jumala antaa ihmiselle ymmärrystä mutta ihmisellä on vapaa tahto torjua Jumalan Hengen puhuttelu. (Apt 7:51, Matt 13:14-16, 12:31) Monet ihmiset kieltäytyvät periaatteellisista syistä lukemasta ja uskomasta Raamattua. (1 Kor 1:18)

Jumalan poika tuli ihmiseksi. (Joh 1:1-3) Jumala loi kaiken elävän Poikansa kautta. (Kol 1:15-19) Jumalan luonne ilmenee Pojassa. Tahtovat pelastuvat ja maailma tuomitaan. (Ilm 20)  Hän sikisi Pyhästä Hengestä ja syntyi neitsyt Mariasta. (Luuk 2:1-20) Hän eli ja koki kiusaukset ihmisolentona mutta antoi täydellisen esimerkin Jumalan vanhurskaudesta ja rakkaudesta. (Hebr 2:17-18, 4:14-16)
Ihmeteoillaan hän ilmensi Jumalan voimaa, ja ne osoittivat hänen olevan Jumalan lupaama Messias. Hän kärsi ja kuoli vapaaehtoisesti ristillä meidän syntiemme tähden ja meidän sijastamme. Hänet herätettiin kuolleista, ja hän astui ylös taivaisiin suorittaakseen palvelusta taivaallisessa pyhäkössä meidän hyväksemme. Jeesus tulee takaisin kirkkaudessa vapauttaakseen lopullisesti kansansa ja saattaakseen kaiken ennalleen. (Ilm 1:7, 1 Tess 16:13-18)

Ymmärtävä antaa pelastaa itsensä ikuiseen paratiisimaahan.
(Room 10:9-13, Ef 2:1-10, 1 Piet 1:3-12, Mark 16:15-16, Ilm 21:1,4-5, Dan 12:10)

Jumalan lain rikkominen aiheuttaa rakkauden kylmenemistä joka eksyttää valittujakin eli niitä jotka ovat jo uskon vastaanottaneet. Matt 24:12-14 varoittaa rakkaudesta luopumisesta ja kertoo mitä tapahtuu aikamme lopulla.

Monet todistavat Raamatun sanomaa pelastuksesta ja elämää muuttavasta voimasta Jeesuksessa Kristuksessa. Matt 25:31-33, 28:18-20. Ihminen huomaa ja kokee Jeesuksen itse elämää muuttavana voimana. Ihmisen luonne uudistuu esikuvansa Jeesuksen kaltaiseksi jatkuvasti uskossa ja "vanha minä" poistuu.


Vanhassa Testamentissa on laskettu olevan yhteensä 456 Kristus profetiaa. Ennustuksista 75 olisi Mooseksen kirjoissa, 243 profeetoissa ja 138 runollisissa kirjoissa ja psalmeissa.

Jeesus Kristus vihaa kaikkea pahaa ja rakastaa kaikkea hyvää.
”Olkoon rakkautenne vilpitöntä. Vihatkaa pahaa, pysykää kiinni hyvässä.” (Room 12:9)

Jeesus tulee !  > 1 Tess 4:16,  1 Kor 15:51-58.

”Sillä lapsi on syntynyt meille. Poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.”
 (Jes 9:5.)  

Jeesuksen olevaisuus on maapallolle todistettu siinä että Jeesus ilmestyi lihassa, ja antoi neuvonsa kaikille jotka Häneen uskovat.




Jari Laurila
6.10.2012


Lisää aiheen läheltä: >> http://jarinhotelli.blogspot.com/search/label/1